Close
Search History
      Film Mazar Sharif ( Mazar Sharif )

      Film Mazar Sharif ( Mazar Sharif )

      87 % (37)
      Recommended for
      Directed by: Abdolhassan Barzideh
      01:23:18 - 2014 - No subtitles

      Stars

      loader

      ... See more

      Cast

      loader

      ... See more

      Reviews

      عدم نمایش پانزده دقیقه نهایی فیلم که نخستین بار در سینما فلسطین اتفاق افتاد اعتراض شدید تماشاگران را به دنبال داشت. تهیه کننده گفت حاضر است همه حاضران را برای تماشای مجدد فیلم میهمان کند. اما از میان حاضران در سالن عده زیادی نبودند که مشتاق تماشای مجدد فیلم باشند، تماشاگران رفته رفته سالن را ترک کردند. "مزار شریف" در نگاه نخست از دو جهت اثری در خور توجه محسوب می شود. نخست به عنوان یکی از محصولات پرهزینه سالهای اخیر سینمای ایران که به لحاظ فنی ویژگی هایی دارد که برای نخستین بار در سینمای ایران استفاده شده قرار است راهی تازه در سینما باز کند و دیگری رفتن به سراغ ماجرایی دردناک در سه دهه گذشته که سیاست مردان به جای پرداختن به آن ترجیح داده اند درباره آن سکوت کنند. تمهیدات نوآورانه و تکنیکی فیلم قرار است این فیلم را که در جایی دیگر فیلمبرداری شده به مزار شریف منتقل کند. در واقع تماشاگر احساس کند که این گونه است. وارد شدن به این حوزه برای نخستین بار اگرچه فی نفسه ارزشمند است اما نتیجه چندان جالب از کار درنیامده است. کیفیت بصری فیلم احتمالا متاثر از همین مسئله افت کرده و حسی از تصنع را برای آن به ارمغان آورده که باعث شده فیلم تاثیرگذاری خود را تا حد محسوسی از دست بدهد.

      «مزارشریف» یك فیلم صاف و ساده است، با بازی های معمولی كه نقاط مبهمش تا پایان باقی می ماند، مثل اینكه تكلیف آن دیپلماتی كه كشته نشد، چه شد یا اینكه اصلا كل ماجرای بازجویی از قهرمان فیلم (با بازی حسین یاری) به چه دلیل بوده و چرا كارگردان یا فیلمنامه نویس ترجیح داده روایت داستان به صورت یك بازجویی باشد، شخصیت زن داستان (با بازی مهتاب كرامتی) چه كسی بود و با آدم های افغانستانی چه نسبتی داشت و چرا خواست كه به دیپلمات ایرانی كمک كند و...
      البته فیلم در به تصویر كشیدن خشونت های طالبان در مقایسه با آثاری كه پیش از این ساخته شده (برای مثال اسامه ساخته صدیق برمک) چندان موفق نیست و نكته تازه و ناگفته ای را مطرح نمی كند، همچنان كه در روایت شهادت دیپلمات های ایرانی نكته جدیدی بیان نمی شود و در مجموع می توان آن را تلاشی در راستای زنده كردن یاد و خاطره خبرنگار و دیپلمات های شهید ایرانی در ماجرای حمله طالبان به افغانستان دانست كه البته تا همین اندازه نیز قابل احترام و تقدیر است.