Close
Search History
      Film Sahne Zani ( Staging )

      Film Sahne Zani ( Staging )

      88 % (338)
      Recommended for
      Directed by: Alireza Samadi
      01:36:22 - 2020 - Subtitled - HD

      Stars

      loader

      ... See more

      Cast

      loader

      ... See more

      Reviews

      برای کنش مند کردن بیننده مولف وظیفه دارد شخصیت هایی در فیلمنامه بسازد که میزان سمپاتی با قهرمان را برای او افزایش دهد. این موضوع را به خوبی علیرضا صمدی در طرح قصه فیلم ایراد کرده اما مسئله ای که من با فیلم پیدا می کنم این است که بیننده هوشمند خیلی زود می فهمد شخصیت مجید صالحی در فیلم یک ضد قهرمان است. ضد قهرمانی که از نظر اجتماعی منفور خواهد شد. چهره او برآیند فردیتی نیست که خود را پشت دیگری قایم می کند بلکه به خاطر ذاتی است که اجتماع او را مجبور به بروز آن کرده. مثلا چند باری متلک گویان به سمت کرامتی می رود اما این اسد است که به او گوشزد می کند پا را از گلیم خود فراتر نگذارد. جدال میان خیر و شر افسانه نیست. آینه ای است از جامعه که در این فیلم می توان دید. اما از نظر سینمایی در سکانس تعقیب و گریز دوربین خیلی شلخته است. اصلا در جایی سوژه ها از قاب جلوتر هستند. با این که بازی با رنگ و نور را در مسافر خانه محل اقامت اسد دوست داشتم اما به هیچ عنوان جذابیت بصری نوآورانه ای فیلم ایجاد نمی کند. «صحنه زنی» فیلمی است که سینمای ایران از نظر اجتماعی به انواع آن نیاز ویژه دارد. قصه ای که در حال هشدار دادن کسب و کارهایی ابتر از تن فروشی مردان و زنان و نزول اخلاقیات در جامعه است.

      فیلمساز در معرفی سوژه و نمایش قدم به قدم روند ایجاد صحنه های جعلی تصادف به نسبت خوب عمل کرده و مخاطب را در جریان کامل جزییات اتفاق تکان دهنده ای که ریشه در واقعیت دارد، قرار میدهد. سعی شده در میان جمع سه نفره ی باند خلافکار با شوخی ها و لودگی های مستر (پیام احمدینیا)، در ظاهر منعطف بودن و واسطه گری های سبزواری(مجید صالحی) و سرسختی و سنگی بودن ظاهر و رفتار اسد تعادلی برقرار شود اما نتیجه ی نهایی منسجم از کار درنیامده و رو شدن دست یکی از این سه نفر در پایان فیلم آنقدر که باید تاثیرگذار یا حتی غافلگیرکننده نیست. فیلم به سبک برخی فیلمهای چند سال اخیر، به یک پایان محدود نمیشود و در چند دقیقه ی پایانی میتوان چند سکانس را به عنوان سکانس پایانی در نظر گرفت.
      صحنه زنی فیلم تلخیست که تلاش میکند از سرنوشت آدمهایی بگوید که نتیجه ی شرایط نامساعدی هستند که در آن رشد یافته و زندگی کرده اند و البته در نقطه ی مقابل همین نگاه، اصرار بر به دنیا آمدن نوزادی دارد که به دلیل فقر و شرایط نامناسب زندگی مادرش ممکن است در نهایت آینده ای بهتر از شرایط فعلی آدمهای فیلم در انتظارش نباشد